Stripes and leather

pizza med kartofler og gedeost

pizza med kartofler og gedeost

Billedet er lånt fra iform.dk

Endnu en lækker opskrift herfra!

Jeg har været en smule skeptisk overfor pizza med kartofler, for jeg mener at brød, kartofler, ris og pasta er basen i måltidet, derfor servere man ikke ris, pasta og hakkebøffer sammen, enten eller! Pizza med kartofler giver mig indtrykket af brød og kartofler sammen! Men jeg gav det en chance, og det var godt, for nu elsker jeg det! 🙂

Det skal du bruge: 

  • En portion pizzadej
  • 8 små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • rosmarin
  • 100g. gedeost

Sådan skal du gøre:

PIZZADEJ: evt. denne:

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl. lunken vand,
  • 1 tsk. salt
  • 400 g. mel, enten 400 g. plane hvedemel, eller et mix af durum eller fuldkornshvedemel – det er hvad du lige har i skabet!
  1. Opløs gær i ½ dl. vand, tilsæt 2 spsk mel i gærvandet.
  2. Lad det hvile under et klæde i ½ time.
  3. Bland resten af vandet og melet i dejen samt saltet.
  4. Ælt, ælt, ælt, med hænderne eller i en røremaskine/køkkenmaskine, til du har en blank og smidig dej.

FYLD:

  1. Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem fordelt på pizzadejen.
  2. Pensl dem i salt-og-peberkrydret-olivenolie.
  3. Hvis du stadig har olivenolie tilbage, kan du pensle kanterne/siderne på pizzaen.
  4. Skær gedeost i tyndeskiver og læg dem som et ekstra lag fordelt på kartoffelskiverne.
  5. tilsidst drysser du lidt rosmarin ud over.
  6. Bag pizzaen ved 230 grader i oven for ca. 10-12 min!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stripes and leather